utorak, 16. siječnja 2018.

Sipanje antifriza

Sipanje antifriza Da je antifriz tekućina za prijenos topline koja služi za zaštitu hladnjaka i samog motora od korozije, ljetnog zakuhavanja i smrzavanja zimi, to svi znamo. SubscribeSubscribedUnsubscribe 100100. U hladnjak se, prije svega ne bi trebala sipati “obična” voda nego destilovana.

Sipanje antifriza
Omjer između destilovane vode i antifriza koji preporučuju. Ono sto se rijetko moze cuti od proizvodjaca je da antifriz nije vrlo efikasan u preuzimanju topline. U stvari, sipanje cistog 100% antifriza u. Naučite kako se meša sa vodom i koji je pravi antifriz za Vaš automobil?


Sipanje antifriza
Nikada nemojte sipati prvo antifriz pa vodu, ili obrnuto, nego uvek. Uopšte nije teško zameniti antifriz, ako ispratite uputstva iz ovog članka. Kao što većina vas zna, antifriz je sredstvo koje se dodaje u sistem za. Imam jedno pitanje u vezi rashladne tekućine. Antifriz mi se približio granici minimuma pa namjeravam doliti. Kako zameniti antifriz - Opuštenoopusteno.


Taj postupak ponove još jednom pa tek onda sipaju antifriz. Nakon sipanja novog antifriza neophodno je ispustiti vazduh iz sistema što se radi kad je automobil. Dakle, ispustiš vodu, zatvoriš slavinice i na sušaču sipaš antifriz koliko si.

Sipanje antifriza
Pumpu za sipanje antifriza mozes napraviti od prskalice za voce. Prilikom zamene ispuštanja antifriza nemože sve da izađe. Zato je dobro ispirati sistem sa vodom a tek onda sipati antifriz.


Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Miloše, iako sada imamo proleće umesto zime, nemojte sipati vodu umesto antifriza. Hladni dani zahtevaju kontrolu tečnosti u sistemu za hlađenje. Ako je stariji od 4 godine, zameni komplet antifriz sa novim crvenim. G12 antifriza i 3 litre destilovane vode pa cu verovatno sipati u odnosu 1-1. Interesuje me ako neko zna tacan postupak zamene antifriza.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.