ponedjeljak, 22. siječnja 2018.

Starohrvatske riječi

Starohrvatske riječi RJEČNIK STAROHRVATSKIH RIJEČI (K - M). K KADITI, ZAKADITI - mirisati, zavonjati. Preko ovih riječi i onih koje su zapisali ili ih se sjećaju drugi, donekle ćemo.

Starohrvatske riječi
Sve zapisane riječi nisu karakteristične samo za Brela jer su se upotrebljavale i u. Purgerski rječnik je u prodaji od 15. Rječnik se more nabaviti u Splitu, Rijeci. Pripomena: starohrvatski je naglasak u dialektalnim riječima iz.
Starohrvatske riječi
MALA ŠKOLA STAROHRVATSKOG: Predsjednica koristi jezične termine kao što su "uspravnica" i "zamašnjak", a koje danas ne bilježe noviji. Najoštrije kletve ili psovke često sadrže i bogohulne riječi.


Riječ je o dosad nepoznatom lokalitetu, važnom za izučavanje nacionalne arheologije iz 8. Najgluplje riječi (fraze) na hrvatskom jeziku Druženje & kava. Mjesto: Cavtat Ključne riječi legenda , mit , naziv. Regija Južna Dalmacija Najbliži grad Dubrovnik Ime Cavtat iz Civitus Vetus, veže se i uz priču o prelijepoj. Ova starohrvatska crkva je najvjerojatnije izgrađena u 9. Vrag, tako je označavala neprijatelja, a Pakao je. Te riječi obogaćuju naš jezik samim time što prevladavaju starohrvatske riječi čime čuvamo kulturu hrvatskoga naroda.

Starohrvatske riječi
Od te francuske riječi „petanque“ je skovana čistohrvatska inačica „petting“ u. Pretisak starohrvatskog glagoljskog Misala iz godine 1483, koji su podu. Arhitrav crkvene pregrade iz starohrvatske crkve u Rapovinama, IX-X. Po njezinim riječima, prve informacije o crkvi na Groblju u. Povijesno su dva tumačenja naziva Grdosela; jedan potječe od starohrvatske riječi „grdo“ što je na starohrvatskom značilo.


Riječ je o kamenoj Bašćanskoj ploči oltarne pregrade iz crkve Sv. Starohrvatska umjetnost je predromanička umjetnička produkcija Hrvata od. Knjiga: Studia Borysiana: Etymologica.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.