petak, 19. siječnja 2018.

Zakon o sudskim pristojbama zastara

Zakon o sudskim pristojbama zastara U postupku pred sudovima plaćaju se sudske pristojbe (u daljnjem tekstu: pristojbe) po odredbama ovoga Zakona i u visini utvrđenoj Tarifom sudskih pristojbi. Vratimo se zastari naplate sudskih pristojbi. Zakona o sudskim pristojbama, koji je s najnovijim izmjenama na snazi od 1. Poštovani, dobio sam jučer riješenje Općinskog suda u Puli da moram uplatiti sudsku pristojbu u iznosu od 400,00kn za prigovor na ovršno. O prigovoru zastare može odlučiti samo sud koji je utvrdio obvezu plaćanja. Pravo na prisilnu naplatu sudske pristojbe zastarijeva u roku dvije godine nakon isteka godine u kojoj je doneseno rješenje Porezne uprave o prisilnoj naplati, pod uvjetom da tijek zastare nije. Savjetovanje NOVI ZAKON O JAVNOJ NABAVI.


Zakon o sudskim pristojbama zastara
Kada se po zakonu ne plaća sudska pristojba. Ukoliko je pristojba 100,00 kn po Zakonu o sudskim pristojbama koje. Predmet: Naplata pristojbe za prigovor u ovršnim predmetima. Pristojba je najčešće 100,00 kuna, a prema Zakonu o sudskim. Kada nastupa zastara za naplatu potraživanja na osnovu sudskih troškova. Zakon o obveznim odnosima u članku 233.


U slučaju da stranka sudu dostavi podnesak bez dokaza o plaćenoj taksi, sud. Ovim Zakonom uređuje se način plaćanja sudskih pristojbi u postupku pred sudovima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Rokovi po Zakonu o parničnom postupku ne počinju teći dok pristojba nije.

Zakon o sudskim pristojbama zastara
Zakona o kaznenom postupku, zbog čega prvostupanjski sud u pogledu. Uz to se sucima predmeti koji su pali u zastaru više neće računati kao. U svakom sluèaju, zastara nastupa nakon isteka pet godina od dana kada je. Međutim, prema Zakonu o sudskim pristojbama sud neće postupati u. Pristojbe propisane ovim zakonom plaća lice po čijem zahtjevu ili u čijem interesu se preduzimaju radnje u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.