četvrtak, 22. rujna 2016.

Zadržana dobit knjiženje

Zadržana dobit knjiženje Tom prilikom utvrđuje se dio neto dobiti ili zadržane dobiti koji će se. Ako gubitak imaš s čime pokriti (zadržana dobit) onda tako s 31. Poslovni konsultantposlovnikonsultant. BufretLignendeOversett denne sidenAkumulirana (zadržana) dobit ranijih godina koja se izuzima od isplate. Dobitci koji pripadnu pojedinom članu društva knjiže se na. Zadržana dobit može se koristiti za pokriće gubitka ili upotrijebiti za.


Povećanje na svim kontima pasive (obveze i kapital) knjiži se kao „potražuje“. U glavnoj knjizi poslovnog subjekta „B“ na dan 01. Knjiženje reinvestirane dobiti za konkretan slučaj:. Primjer: Obračun i knjiženje troškova. SHEME KNJIŽENJA OSNOVNIH POSLOVNIH PROCESA. Kada se odbije porez na dobit i deo dobitka koji se isplaćuje vlasnicima, dobitak koji ostaje u preduzeću povećava Sopstveni kapital. Vlasnik ne može dobiti ove godine isplatu zadržane dobiti iz. Na kontu 340 - Neraspoređena dobit ranijih godina, iskazuje se akumulirana neraspoređena (zadržana) dobit iz ranijih godina.


Utvrđuje se bruto financijski rezultat (dobit ili gubitak). Knjiži se obračun predujma dobavljaču i ispravak pretporeza iz. Prijavi poreza na dobit (Obrazac PD). Nakon knjiženja nevidljive privremene razlike imovina društva je „vraćena“ na razinu njene ekonomske vrijednosti. Za to se koristi primarno zadržana dobit. Odgođene porezne obaveze su iznosi poreza na dobit plativi u budućim periodi-. Knjiženje na računima glavne knjige 1 Rn Zadržana zarada 100000 Rn u Obaveze za. Rn Dobit tekuće finansijske godine 50000 Rn-u Rezerve 50000 Za.


Zaključna knjiženja obveze poreza na dobit i dobitka poslovne godine. Ostatak vrijednosti (rezidualna dobit). Automatsko knjiženje u financijsko knjigovodstvo može biti izvršeno na dva različita načina, ovisno o tome kako je. Pacioliju koriste se 3 knjige: memorandum, dnevnik i.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.