utorak, 20. prosinca 2016.

Frakcijska destilacija kemija

Frakcijska destilacija kemija Frakcijska destilacija je postupak razdvajanja tekućina bliskog vrelišta. Provodi se u frakcijskim ili rektifikacijskim kolonama na način da se destilacijom nastala. Možete li mi reći nešto o nafti,npr.

Frakcijska destilacija kemija
Postavite pitanje iz bilo kojeg područja kemije i e-škola će osigurati da dobijete. Frakcijskom destilacijom ukapljenog zraka dobiju se dušik, argon i kisik. Destilacija je postupak odvajanja tvari iz smjese na temelju razlike u vrelištu.


Otapalo za prekristalizaciju ne smije kemijski reagirati sa spojem koji se.

Frakcijska destilacija kemija
Povratak na popis lekcija - kemija 8. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. Ugljen, naftu i zemni plin nazivamo i fosilnim. Postupkom frakcijske destilacije zraka, pored kisika dobiva se i dušik, a katkad i plemeniti plinovi prisutni u atmosferi. U predlošku se mogu skupljati i odvojeni destilati (frakcije), koji destiliraju u određenim temperaturnim intervalima (frakcijska destilacija). Za odvajanje tekucina bliskog vrelista provodimo frakcijsku destilaciju. Kod tvari osjetljivih na povisenu temperaturu upotrebljava se vakuumska destilacija. Sublimacija je prijelaz tvari iz čvrstog izravno u plinovito stanje bez prethodnog.


Vaganje, isparavanje, određivanje mase suhe tvari 7.

Frakcijska destilacija kemija
Tema prezentacije: UgljikovodiciŠkolski predmet koji obrađuje temu prezentacije: Kemija Autor: Vlado Habjanec, Zagreb; 2. Lipanović, Opća i anorganska kemija, I i II. No kisik se dobiva zagrijavanjem spojeva koji. Praktikum Organska Kemija - Ebook download as Text File (.txt), PDF File (.pdf) or read book online. Tko su Lavoslav Ružička (1939. g.) i Vladimir Prelog (1975. g.)? Kemija u osnovnoj školi prvenstveno je usmjerena na. Ključni pojmovi: suha destilacija, frakcijska destilacija, ugljen i nafta kao izvori. Homogeni tekući sustavi mogu se odvojiti frakcijskom destilacijom ili. Kisik je kemijski element koji u periodnom sustavu elemenata nosi simbol O, atomski.


Iz zraka se dobiva kontinuiranom frakcijskom destilacijom tekućeg zraka. To su alotropske modifikacije kisika. Uglavnom se dobiva frakcijskom destilacijom ukapljenog zraka. Kisik se upotrebljava u metalnoj industriji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.