utorak, 20. prosinca 2016.

Porez na dividendu 2015

Porez na dividendu 2015 Podaci u ovoj brošuri ažurni su na dan 2. Od sljedeće godine uvodi se porez na kapitalnu dobit po stopi od 12 posto, odnosno. Ovaj porez uvodi se dijelom zbog pravednosti, nakon što je 2012. Ukidanje olakšica za dividendu i udjele u dobiti do 12. Odustali od poreza na kamatu i dividendu Odustali od poreza. Nema je za kamate na štednju, pa je neće biti niti na dividende. Riječ je o umirovljenicima, a mnogo je takvih malih dioničara kojima država uzima porez na dividendu od 12 posto iako se ona oporezuje tek. Reinvestirana dobit se mijenja za poreznu prijavu za 2015. Porez po odbitku ne plaća se na isplate dividendi i dobiti po.


Konačni obračun članarine turističkoj zajednici za 2015. Obraĉun predujma poreza na dohodak i prireza od primitka po osnovi dividende isplaćenog u srpnju 2014. Dividenda će biti isplatiti dioničarima 16. Na isplatu ili iznos bilo kojih godišnjih dividendi može utjecati veliki broj. Porez na dividendu bi bio dobarIn "Društvene paradigme". Vlada RH predlaže primjenu poreza na.


Prijedlog izmjena Zakona o porezu na dohodak.

Porez na dividendu 2015
Smanjenje porezne osnovice za prihode od dividendi i udjela u dobiti. Tko je obvezan ući u sustav PDV-a u 2016. Hrvatskoj nisu platili predujam poreza, iako. Dohodak od kapitala ne utvrđuje se po osnovi dividendi i udjela u dobiti. Zakon o porezu na dohodak - pročišćeni tekst zakona.


A onaj koji isplaćuje dividendu plaća 15 odsto poreza na dobit i 15 odsto na dividendu, što na kraju dođe približno isto - objašnjava Bisić. Zatim, vlasnik ima pravo na isplatu dividende (učešća u dobiti) koju je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.