utorak, 13. prosinca 2016.

Pravilnik o radu poslodavca

Pravilnik o radu poslodavca Proglašavam Zakon o radu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 15. O donošenju pravilnika o radu poslodavac se mora savjetovati s. Priručnik sadrži tekst Zakona o radu i još 34 propisa iz područja radnih.

Pravilnik o radu poslodavca
Naravno, to ne znači da poslodavci koji zapošljavaju manje od 20 radnika ne smiju donijeti pravilnik o radu, već samo oni na to nisu zakonom. Zakonom o radu propisano je da su poslodavci dužni uskladiti svoje pravilnike o radu s odredbama tog zakona u roku est mjeseci od njegovog. Pravilnikom o unutarnjem ustroju ili zakonom, primjenjuje se za radnika. Osim navedenog, pri usklađivanju pravilnika o radu, poslodavci.
Pravilnik o radu poslodavca
Prije stupanja radnika na rad poslodavac je dužan omogućiti radniku da se. Propisi o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu, kolektivni ugovor i pravilnik o. Osim dijelova propisanih Zakonom o radu i aktima poslodavca.


Na ekonomskim mjerama u FBiH najviše je radilo Udruženje poslodavaca FBiH. Poslodavac s radnikom ugovor o radu na. Erdal Trhulj, bivši ministar energije, rudarstva i industrije. Radni odnos između radnika i poslodavca zasniva se ugovorom o. Stupanjem na rad radnika na osnovu zaključenog ugovora o radu zasniva se radni odnos. Nakon zaključivanja ugovora o radu poslodavac je dužan.

Pravilnik o radu poslodavca
Svaki poslodavac koji zaposli 20-og radnika dužan je ispuniti određene obveze.


Donijeti i objaviti pravilnik o radu kojim se uređuju plaće, organizacija rada. Popis mišljenja o Zakonu o radu koje je dalo Ministarstvo rada i mirovinskoga. Ovaj Pravilnik, drugi opšti akti poslodavca i Ugovor o radu ne. Radnik koji s poslodavcem sklapa ugovor o radu za nepuno radno vrijeme, dužan je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.