srijeda, 18. siječnja 2017.

Konjske snage u kw

Konjske snage u kw Kalkulator za konverziju kilovata u konjske snage. W (kilovat) = 1,359621617 KS (konjska snaga): 1 KS (konjska snaga) = 0,73549875 kW. Vrijednost u konjskim snagama se smatra samo informativnom. Iako je konjsku snagu nadomjestila standardna jedinica vat (W) i njezina izvedenica kilovat (kW), konjska snaga se još uvijek koristi u automobilskoj industriji. Uglavnom svi preracunavaju KS = kW x 1. Konjska snaga nije međunarodno standardizirana mjerna jedinica pa se. A, ako ima 60 Kw, koliko je to konja?

Konjske snage u kw
Prebacimo to u razumljiv rečnik: prosečni konj (snažan 1 KS) u stanju je da.


TJ kako se racuna koliko konjskih snaga ima vozilo ako znamo koliko. Pojam «konjska snaga» ili skraćeno KS je fizikalna jedinica za snagu koja je u. W ) i zato u tehničkim podacima vozila najčešće i stoji snaga. U novije vreme prelaskom na metrički sistem, snagu izražavamo vatima (W). Kubikaza, snaga u kw(ks), obrtni momenat i prisustvo turbo-punjaca. Oni imaju vecu kubikazu, manje snage u kW (ks), ali veci obrtni momenat. Rezultat je ono što mi svi sada nazivamo - konjska snaga.


U časopisima o automobilima, kada se navodi snaga motora, uvek se prvo stavlja podatak o broju kilovata (kW), pa u zagradi o broju konjskih snaga (KS).

Konjske snage u kw
Kako motor s manje kubika može imati više konjskih snaga Automobili. Znam da što je veća kubikaža, više goriva ulazi u cilindar pa onda se. Jedna konjska snaga, je snaga koja treba da se teret koji npr visi preko. Naime, kod diesel motora, iz iste snage npr 66 kW, izvuce se vise. U popularnoj literaturi nastavila se upotrebljavati do danas, jer se udomaćila.


KS = 0,7355 kW, odnosno 1 kW = 1,35962 KS.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.