četvrtak, 28. prosinca 2017.

Autorski honorar porez

Autorski honorar porez Autorski honorari vrlo su zanimljiva tema za poduzetnike jer. Porez na dohodak iznosi u ovom slučaju 25%, uvećan za prirez ako postoji.

Autorski honorar porez
Izračunajte naknade po ugovor o djelu, autorske honorare, umjetničke. Kalkulator za autorski honorar do kraja 2016. Brojeve žiro računa na koje se plaća porez i prirez za sve gradove i općine možete. Procjena promjene autorskog honorara nakon porezne reforme koja je.


Ugovor o autorskom djelu (autorski ugovor) – primjer, obrazac, porez, izračun honorara. U ovom članku pojašnjavamo što se sve smatra autorskim djelom. Bruto osnova (KN) : Porezna osnovica (KN) : II. Po osnovi primitaka od drugog dohotka obračunavaju se i plaćaju sljedeći porezi: 1. Priznati trošak 30% : Neoporezivi iznos primitka 25% : Dohodak : Porez i prirez : Porez 25% : Prirez : Neto primitak : Iznos za isplatu : PDV na primitak :. Prije primitka autorskog honorara iz inozemstva, odnosno najkasnije 8 dana prije. Prijava se vrši putem RPO obrasca i služi za utvrđivanje obveze poreza na. OBRAČUN POREZA I DOPRINOSA NA AUTORSKE NAKNADE. Kod autora koje ne vode poslovne knjige, autorski honorar obračunava isplatitelj.


Autorski honorar porez
Isplatitelj je ujedno i obveznik uplate poreza na dohodak u državni proračun. Državljanin sam i obveznik plaćanja poreza u RH. U susjednoj državi ostvarila sam neke autorske honorare, točnije na udžbeniku sam autor. Naime ne možete isplaćivati autorske honorare ako zaista nije riječ o. Malo sam se poigrala izračunima, pod uvjetom da ukinu i izdatke. Poštovani, zanima me obračun poreza na inozemni dohodak ako je riječ o isplati prevoditeljskih honorara putem autorskih ugovora iz SAD-a i. Kako se uopće utvrđuje je li neki honorar autorski ili nije? Naime, nemam ništa protiv plaćanja poreza (caru carevo), ali bih svakako volio.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.