četvrtak, 28. prosinca 2017.

Indijski oraščić uzgoj

Indijski oraščić uzgoj Zbog svog nježnog okusa indijski oraščić je mnogima omiljeni snack koji se može kupiti skoro u svakom supermarketu tokom cijele godine. To što mi jedemo jeste ali da to klija nema šanse. Seme je izvađeno iz ljušture (našao sam na netu sliku "Indian nut") znači trebalo bi naći celu.

Indijski oraščić uzgoj
Danas se zna da je indijski oraščić iako sadrži kalorije odlično. Orah, crni orah - sadnja sadnica, prodaja sadnica, uzgoj oraha, održavanje. Međutim, mora se napomenuti i da indijski orah (kao i drugi orasi) može biti. Indijski oraščić nije iz porodice oraha (Juglans), nego su ustvari.
Indijski oraščić uzgoj
Za uspješan uzgoj oraha važna je i dužina njegove vegetacije.


Sada se široko uzgaja u tropskim krajevima. Kako se koristi indijski oraščić za dobro zdravlje i kao prirodni afrodizijak. Kakav je njegov sastav, sadrži li kalorije i koja je cena. Više od polovine svjetskog uzgoja indijskih oraha dolazi iz Indije. Ali, iako je to poslastica o kojoj niko. Sjemenka koju konzumiramo bubrežastog je oblika, delikatnog okusa te čvrste i blago spužvaste teksture.


Oraščići se dobiju tako da se razbije veliki orah. Izvorno područje uzgoja brazilskog oraha je Brazil i tamo se i danas najviše uzgajaju.

Indijski oraščić uzgoj
Now Foods, certificirani organski, sirovi, indijski oraščić, neslan, 284. Uzgoj indijskih oraha van Latinske Amerike zapoceo je u Evropi, da bi se kasnije prosirio na Afriku i Aziju. Vec odavno Indija je najveci svetski proizvodjac. Na područje Indije ovaj orah su preneli Portugalci, a danas je Indija.


Kod nižih sadnica, u prvim godinama uzgoja treba formirati deblo tako da se potiče razvoj vršnog pupa. Ako na korjenovom vratu ili na deblu. Koristi se i u salatama, slatkišima, namazima i jelima od povrća. Uzgaja se samo u tropskom području, većinom u Indiji pa odatle.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.