srijeda, 13. prosinca 2017.

Fosilna goriva ppt

Fosilna goriva ppt Fosilna goriva ppt Prirodni plin; Fosilno gorivo; Metan, dušik i ugljikov dioksid; Eksplozivan. Najveći dio proizvodnje energije koju danas koristi čovječanstvo potječe od izgaranja fosilnih goriva čime dobivamo toplinu koju primjenom termodinamičkih. Povratak na popis lekcija - kemija 8.

Fosilna goriva ppt
Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. Ugljen, naftu i zemni plin nazivamo i fosilnim. Ilustracija starosti nalazišta pojedinih vrsta fosilnih goriva u Hrvatskoj nalazi se.
Fosilna goriva ppt
Nafta je fosilno gorivo čiji su prvi počeci korištenja zabilježeni još u staroj eri u. Neobnovljivi izvori energije FOSILNA GORIVA.


Dobra goriva ne smiju zagađivati okoliš. Fosilna goriva uginuli organizmi stari milijunima godina štetni. Ugljen je najlošije gorivo jer stvara mnogo pepela. Sa ovog aspekta, biomasa ima više karakteristika fosilnih goriva nego obnovljivih izvora, sa razumljivim razlogom jer su fosilna goriva ustvari fosilni oblik. Gorivo koje se dobiva iz biljnog ulja i životinjske masti. Trebamo li fosilna goriva mijenjati drugim izvorima energije? SD Istraživanje i proizvodnja nafte i plina, Sektor za.


Fosilna goriva ppt
Uz njih, u neobnovljive izvore energije spada i uran koji se koristi kao.
Fosilna goriva ppt
Pod gorivima podrazumevamo prirodne i veštačke materije koje procesom sagorevanja oslobađaju velike količine toplotne enrgije! U tim uvjetima razvijale su se ogromne temperature i veliki pritisci, a to su idealni uvjeti za pretvorbu ostataka biljaka i životinja u fosilna goriva. To su fosilna goriva i smatra se da njihove količine ograničene te da će postati preskupa ili će štetiti okolišu. Uvjetno se tu svrstava i nuklearna energija. Energija fosilnh goriva; Kinetička energija; Nuklearna energija; Sunčeva energija; Energija anti materije. Prezentacija iz kemije o učinku staklenika i.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.