subota, 9. prosinca 2017.

Lijeska razmnožavanje

Lijeska razmnožavanje Dimenzije: obično 4 m ali može i do 15 m. Lijeska kao samonikla raste grmoliko do visine 6 metara. Razmnožavanje se obavlja plodovima ili izbojcima, no jedino razmnožavanje.

Lijeska razmnožavanje
Lijeska se može razmnožavati reznicama (vegetativno), tj. Reznice režite ukoso da bi rezani dio bio sa. Sijanjem se mogu razmnožavati samo čiste. Lijeska je sredozemna kultura i izrazito heliofitna biljka.
Lijeska razmnožavanje
Vrlo je neobična voćka jer za razliku od drugih vrsta koje cvatu u proljeće, ona cvate zimi i to od prosinca. Upravo ovo doba godine idealno je za razmnožavanje velikog broja biljaka koje se za to koriste.


Vegetativno razmnožavanje, kaže agronom. Posredstvom mikorize lijeska iz tla prima više vode i mineralnih tvari. Lijeska formira dugačke rese sa kojih pčele sakupljaju velike količine peludi. Najprije da se predstavim nickname mi je Podravec i iz Koprivnice sam. Duže vrijeme pratim forum, a pogotovo teme vezane za uzgoj lijeske. Liješnjak u nas uspijeva gotovo u svim krajevima. Pitomi lješnjak uzgaja se u dva uzgojna oblika:kao grm ili.


Lijeska razmnožavanje
Lijeska (Corylus) spada u red jednodomnih drvenastih, uglavnom grmolikih biljaka iz. Jedino razmnožavanje izbojcima garantira da će mlado stablo naslijediti. U prilici sam nabaviti reznice lijeske koje radjaju zbilja lijepe ljesnjake, pa ih "piknuti" u dvoriste. Mahaela Kurtela ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb. Preliminary scientific communication. Lešnik je žbun visine do 6 m, a može se uzgajati i kao niže drvo. Listovi su okruglasti sa srcoliko urezanom. Video zapis obrađuje način razmnožavanja svih vrsta biljaka na vegetativan način, znači reznicama.


Na ovaj način najviše se proizvode podloge za jabuku, krušku, dunju i šljivu, a ova tehnika se može koristiti i za razmnožavanje lijeske, smokve.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.