utorak, 20. rujna 2016.

Izvori svjetlosti fizika

Izvori svjetlosti fizika Izvori svjetlosti; 4 Dopplerov efekt; 5 Također pogledajte. Optika, u širem smislu, je dio fizike koji proučava. Ovisnost intenziteta svjetlosti iz nekog izvora o valnoj duljini.

Izvori svjetlosti fizika
Znanost koja proučava svjetlosne pojave. Svjetlost se širi najvećom mogućom brzinom. Posljedice pravocrtnog širenja svjetlosti? Tijela iz kojih dolazi svjetlost do naših očiju zovemo izvori svjetlosti.


Izvori svjetlosti fizika
Svijetlost je jedan od oblika energije. Također je pojava koja može biti materija, energija, čestica i val. Ne vidi se, ali se vide osvjetljeni predmeti i izvor svjetlosti. Povratak na popis lekcija - fizika 8. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. U fizici, svjetlo je relativno uzak pojas elektromagnetskog zračenja na koje je. Sastoji se od titrajućih jedinica energije (kvanta), a prenosi je izvor svjetlosti u. Prirodu svjetlosti i svjetlosne pojave proučava dio fizike koji se naziva optika.


Odjel za fiziku, Sveucilište u Rijeci.

Izvori svjetlosti fizika
Zakon o nezavisnosti snopova svjetlosti. Oko ce opaziti tockasti izvor svjetlosti ako se on nalazi u sjecištu zraka. Boje su dakle male frekvencijske razlike u području vidljive svjetlosti. Razlikujemo prirodne (npr. zvijezde) i umjetne (npr. žarulje) izvore svjetla. Danas LED izvore svjetla susrećemo posvuda oko nas, npr.


Interferencija dva monohromatska svjetlosna vala Interferencija svjetlosti Pretpostavimo da se oscilacije vektora električnog polja svjetlosnog vala oba izvora. Vi jednom zastali diveći se duginim bojama koje su se preljevale po površini CD dok ste ga držali u rukama u blizini nekog izvora svjetlosti. Izvore svjetlosti prvenstveno dijelimo prema načinu generiranja svjetlosti –. Pogledajte u učionici fizike kako izgledaju vodiči i izolatori. Koji su sekundarni izvori svjetlosti?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.